lauantaina, elokuuta 14, 2010

Puhetta politiikasta

Kollega Taimela (sd.) oli järjestänyt meille muutamalle sd-edustajalle mahdollisuuden vierailla Varsinais-Suomen Salossa. Viiden tunnin junamatkan jälkeen ehdimme torstaina vielä hyvin katsella paikkoja, kuulla Salon suuresta kuntaliitoksesta ja nähdä Mathildedalin vanhan ruukkialueen.

Visiitti Nokian matkapuhelintehtaalla näytti konkreettisesti sen, kuinka merkittävä entisen Saloran tiloista alkanut toiminta nykyisinkin on Salon seudulle, mutta työnantajana myös koko Varsinais-Suomelle. Onneksi me savolaiset ei olla kateellista rotua, muutoin olisi vaikka joitain sellaisia tuntemuksia kuntapäättäjänä voinutkin tuntea:)

Salon iltatorilla tapasimme "pal väkkee", huolenaiheet tuntuvat olevan ihan samat joka puolella maata. Työttömyys ja hallituksen löysäily asioiden kuntoon saattamisessa vetivät vakaviksi myös salolaiset.

Muutoin laitoin ilolla merkille sen, kuinka varsinaissuomalaiset demarit ovat toimissaan tehokkaita. Heillä on ollut sd-piirin järjestämä (eli myös kustantama) eri paikkakuntia kiertävä kansanedustajien kesäkiertue, jossa kaikilla paikallisilla toimijoilla on ollut mahdollisuus olla mukana ja osallistua osaltaan järjestelyihin.

Tätä varten meillä on koko maan kattava puolueorganisaatio ja kuvatunkaltaisella toiminnalla on merkitystä omankin väen aktivoimisessa. Uskon, että esim. varsinaisuomalaiset puolueen työntekijät mielellään neuvovat muita kollegoitaan siinä, kuinka kentällä toimitaan ja mitä kenenkin tulisi tehdä. Siis tietenkin vain sillä edellytyksellä, että jossain päin Suomea ei vastaavanlaisia tilaisuuksia kyetä järjestämään ja että neuvoja osataan kysyä.

Mikkelin Työväenyhdistys kykenee; tänään kokoonnumme viettämään "Politiikan iltapäivä" -tilaisuutta Mikkelin Mäntyniemeen, johon puolueen eteläsavolaiset jäsenet ovat tervetulleita. Luvassa makkaranpaistoa, uimista, saunomista ja mikä tärkeintä, mahdollisuus puhua meille tärkeistä asioista porukalla.

Ei kommentteja: