maanantaina, elokuuta 09, 2010

Työväki teatterissa

Mikkelin Työväenyhdistys teki eilen illalla jo perinteeksi muodostuneen kesäteatteriretken. Tänä vuonna retkemme suuntautui Ristiinaan, jossa esitettiin täydelle katsomolle viimeistä näytöstä kappaleesta "Päivänsäde, minä ja menninkäinen".

Ristiinan Nuorisoseuran teatteriporukan ohjauksesta vastasi ammattilainen Tarja Pyhähuhta, joten jo etukäteen oli odotettavissa laadukasta toimintaa. Teksti käsitteli laulujen siivittämänä Reino Helismaan elämänvaiheita ja esitys oli todella monipuolisesti rakennettu.

Näillä harrastelijateattereilla on meidänkin maakunnassa valtava tilaus. Lähes jokaisessa kunnassa on kesäaikaan menossa jokin voimainponnistus ja useimmiten katsomot ovat täysiä. Pienten kuntien kulttuuritarjontaa- ja elämää on vaikea kuvitella ilman näitä harrastelijaporukoita. Niin paikkakuntalaisia kuin lomalaisiakin kiinnostaa lähteä katsomaan hyvin tehtyä teatteria.

Jaksan aina muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka varhaisella työväenliikkeellä ja teatterilla on ollut yhteinen elämä. Meidänkin Työväenyhdistyksen alkutaipaleelle on mahtunut vuosikausien ajaksi teatteritoimintaa ja eipä olisi Mikkelin Teatterikaan 90 vuotta sitten syntynyt ellei Työväenyhdistystä olisi ollut.

Ei kommentteja: