tiistaina, elokuuta 10, 2010

Turvakoti-hanke etenee

Eilisessä kaupunginhallituksessa oli myös tekemäni valtuustoaloitteen käsittely. Tein siis helmikuussa aloitteen turvakodin perustamiseksi Mikkeliin. Sain kerättyä aloitteeseen lähes kaikkien valtuutettujen nimet ja siksikin se on nyt edennyt ripeästi.

Aloitetta käsiteltiin sosiaali-ja terveyslautakunnassa, jossa päätettiin asiaa valmisteltavan siten, että turvakoti perustetaan. Kaupunginhallituksessa sain vielä ujutettua kaupunginjohtajan päätösesitykseen maininnan, että perustaminen otetaan huomioon ensi vuoden budjettia tehtäessä. Kaupunginhallitus oli yksimielinen.

Paikallinen Länsi-Savo -lehtemme uutisoi asiasta mukavasti. Ihmetystä herätti kylläkin kokeneen politiikan toimittajan lanseeraama termi "yhteisaloite". Mikä se on??? Valtuustoaloite tehdään joko valtuustoryhmän tai yksittäisen valtuutetun nimissä. Muut voivat halutessaan osallistua siihen allekirjoittamalla aloitteen.

Turvakoti-aloitetta on lehdessä uutisoitu jo kahdesti aikaisemminkin, mutta aloitteen tekijää ei ole mainittu. Nyt tämän päivän jutussa sentään ensimmäinen allekirjoittaja mainittiin. Pääasia kuitenkin on, että hanke etenee ja olen siitä satojen tätä palvelua tarvitsevien ihmisten puolesta onnellinen:)

Ei kommentteja: