tiistaina, elokuuta 17, 2010

Kepustoliitto

Kovasti arvostamani Paavo Lipponen on saanut viime päivinä paljon palstatilaa eri lehdissä ja vähän eri asioista. Vieraillessaan Vaasan seudulla, hän suoraan tyyliinsä kertoi mielipiteitään kepulaisten suuruudenhulluudesta, liittyen maakuntajakoihin. Hänen mukaansa Suomen Keskusta haluaa tehdä puolesta Suomea Kepulandian, jossa muilla puolueilla ei sanansijaa olisi.

Lohdutan Lipposta, halu ja hinku ei suinkaan jää Suomi-neidon vyötäisille, vaan nyt lähmitään jo lanteitakin. Tästä sain ihan juuri konkreettisenkin esimerkin, toiminta paremminkin kuin Kepustoliitossa. Savonlinnassa näet järjestetään paikallisen Prisman pihalla Elonkorjuu -markkinat, joihin lehti-ilmoituksella eri toimijoita (tuottaja, yrittäjä, yhteisö) houkutellaan.

Varasinpa paikan sieltä minäkin. Ystävällinen naisihminen otti varaukseni vastaan, kertoi käytännön järjestelyistä ja toivotti tervetulleeksi. Hänen opastuksellaan katsoin vielä netistä kojumme paikan kartastosta ja totesin sen olevan linjastossa "yhdistykset", niinkuin piti ollakin. Ilahduin myös siitä, että ainakin osa 65 euron paikkamaksusta menisi Savonlinnan kaupungin nuorison tukemiseen.

Sama naisihminen soitti (yhä ystävällisesti) tänään ja ilmoitti joutuvansa perumaan paikkavaraukseni. Ihmetellessäni asiaa, hän selitti saaneensa määräyksen ylemmältä taholta, josta oli ohjeistettu, että poliittisia toimijoita ei paikalle kaivata!!! Kysyin, ketkä tätä tilaisuutta ovatkaan järjestämässä, jolloin ymmärsin asian. Järjestäjinä ovat MTK, Suur-Savo ja paikallinen Osuuspankki eli tahot, joilla on kovin läheinen suhde Keskustapuolueeseen ja joka ainakin omasta mielestään on yrittänyt olla juuri poliittinen toimija.

Lohdutin soittajaa ja sanoin tulevani paikalle joka tapauksessa, vähintäänkin toteamaan sen, kuinka kepulaiset poliittiset toimijat ovat kojuillaan markkina-alueen täyttäneet. "Säästämäni" 65 euroa voin kernaasti lahjoittaa jollekin savonlinnalaiselle nuorisojärjestölle, kepulaisillahan tunnetusti ovat muut rahanlähteet, he eivät näidenkään linjaustensa perusteella työväen rahoja tarvitse. Jättäisivätpä kansalaisten veroeurotkin yhtä ylimielisesti rauhaan!

Ei kommentteja: