maanantaina, elokuuta 28, 2006

"Eespäin,eespäin..."

Lauantaina juhli Enonkosken Työväenyhdistys 100-vuotisjuhliaan. Olin mukana juhlissa. Vuosi 1906 oli vuosi, jolloin maahamme perustettiin huima joukko työväenyhdistyksiä, joten tänä vuonna merkkipäiviään saa viettää moni yhdistys.

Enonkosken juhlissa oli juhlapuhujana SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta. Hänen puheensa oli koskettava ja herätti juhlayleisön miettimään, mistä puolueemme perusideologiassa edelleenkin on kysymys. Ne asiat, joiden puolesta 100 vuotta sitten taisteltiin, eivät ole muuttuneet, muuttaneet toki muotoansa.

Puoluesihteeri sanoi puheessaan: "Edelleenkin on ihmisiä, joiden omat hartiat eivät ole tarpeeksi vahvoja kantaakseen taakkaa, vaan he tarvitsevat pärjätäkseen myös muiden ihmisten hartioita." Minusta tämä kiteyttää hyvin puolueemme perusajatuksen ja sen muistaminen antaa taas itselle voimia ja uskoa jatkaa toiminnassa eespäin.

Oma yhdistykseni, Mikkelin Työväenyhdistys (116 v.), teki viime viikolla päätöksen asettaa minut ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin. Otan sen tietenkin luottamuksenosoituksena yhdistyksen väeltä ja ne keskustelut, joita olemme viime vaalien jälkeen käyneet, rohkaisevat reiluun ja reippaaseen vaalityöhön.

Vaalityösuunnitelmaa työstetään parasta aikaa ja se tulee olemaan ehdokkaan näköinen. Kilpajuoksuun toisten ehdokkaiden kanssa en lähde; tavoitteena on saada parannettua tulostani viime vaaleihin nähden ja saada etelä-savolaiset vakuutettua siitä, että olen tarmokas ja rohkea toimimaan myös kansanedustajana.

Jotkut ystäväpiiristäni jaksavat aina ihmetellä sitä, kuinka "viitsit vapaapäiviäsi/iltojasi viettää noissa puolueriennoissa". Istuessani aurinkoisena lauantaina Enonkosken työväentalon juhlasalissa, tiesin olevani oikeassa paikassa. Savonlinnan Työväenyhdistyksen soittokunnan aloittaessa kappaleen "Taistojen tiellä" menivät kylmät väreet pitkin luita ja ytimiä ja jälleen kerran huomasin ajattelevani, kuinka tärkeä osa elämääni tämä kappale onkaan jo vuosikymmeniä ollut. Tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja: