maanantaina, elokuuta 14, 2006

"Vielä on kesää jäljellä..."

Loppuviikosta tuntui siltä, kuin kesää todellakin olisi vielä jäljellä. Vietimme Onnin kanssa edelleen päivät rannalla ja kaikki asialliset asiat jäivät hoitamatta. Nyt alkaa joutopäivät olla molemmilta ohi. Koulu alkaa siis huomenna ja entiseen tapaan lehdet ovat täynnä muistutuksia siitä, kuinka lapsi tulisi varustaa (henkisesti ja aineellisesti) koulua varten ja kuinka aikuisten tulisi olla erityisen varovaisia liikenteessä. Sydän syrjällään minäkin pojan "maailmalle" laitan.

Sen verran yritin eilen orientoitua tulevaan kokousviikkoon, että lueskelin illalla kokouspapereita. Tällä viikolla onkin lähes joka päivälle joku kokous; tänään heti puoliltapäivin alkaa kaupunginvaltuuston seminaari, jossa on tarkoitus saada katsaus kaupungin taloustilanteesta ja talousarvion 2007 valmistelusta. Huomenna tiistaina iltapäivällä kokoontuvat Etelä-Savon koulutuksen kuntayhtymän hallitus ja illalla kaupungin tekninen lautakunta. Keskiviikkoaamuna pitää kokoustaan seutuvaliokunta.

Syyskauden ensimmäisiin kokouksiin on aina kiva mennä; on mukava nähdä ihmisiä pitkästä aikaa ja virtaa kokousasioihinkin vielä yleensä riittää. Asialistat olivat kaikissa aika pitkät ja liekö helteinen kesä vai täydellinen irtiotto lomalla tehnyt tehtävänsä, sillä en muutamaa esittelytekstiä eilen illalla ymmärtänyt millään. Täytynee tänään selvitellä asioita vähän lisää.

Kiireinen päivä ja viikko siis edessä, joten siinä mielessä onkin hyvä, että mieltä vaivaavat asiat herättävät jo 3.30. Näin ehdin tehdä aamulla pienen lenkin ja hoitaa aamutoimet rauhassa sekä nautiskella aamukahvista kera lehtien kunnolla. Ehdinpä hyvin lukea myös sähköpostit ja sipaista tämänkin kirjoituksen.

Blogiani onkin käyty lukemassa aika ahkerasti ja se on toki hauskaa. Itse olenkin tainnut jäädä tähän vähän koukkuun, sillä huomaan monta kertaa päivässä toivovani ehtiä kirjoittaa tänne. Tämähän on siinä mielessä mukava tapa viestiä, että täällä voin kirjoittaa juuri niinkuin itse haluan ja ajattelen ja juuri niistä asioista, mistä haluan. Olenkin suositellut tätä toimintatapaa myös muille kunnallispoliitikoille.

Ei kommentteja: