tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Huh,huh!

Nyt on oltu täällä eduskuntatalon pyörityksessä jo monta päivää. Käytännön asioiden hoitamisessa ovat päivät sujuneet vauhdilla aamusta iltaan. Monenlaista lippua ja lappua on täytetty ja taloa kierretty. Pientä vuokrayksiötä keskellä kaupunkia on myöskin jo saatu hieman kalustettua.

Oma työhuoneeni on täällä uudella puolella eli eduskunnan lisärakennuksessa (Pikkuparlamentti). Täältä on aikamoinen sukkulointi vanhaan taloon, mutta nyt olen jo yhden hyvän maanalaisen reitin löytänyt. Aikaa siirtymiseen huoneesta ryhmäkokoukseen ja täysistuntoon on kyllä varattava tovi.

Tänään oli ensimmäinen täysistunto ja siellä tehtiin valinnat eduskunnan puhemiehiksi. Ryhmäkokouksia on ollut jo useita ja muutoin päivät ovat täyttyneet erilaisista koulutustilaisuuksista.

Vastaanotto meillä uusilla kansanedustajilla on ollut todella upea. Kaikki ns. vanhat edustajat tulevat tervehtimään ja toivottamaan tervetulleiksi ja henkilökunta joka kulmalla on äärimmäisen palvelualtista ja ystävällistä. Tuntuu siltä, kuin JUURI MINÄ olisin erityisen tervetullut taloon. Tällainen ilmapiiri nopeuttaa taloon sopeutumista ja varsinaiseen työhön käsiksi käymistä.

Työ alkanee pääsiäisen jälkeen, kunhan valiokuntapaikat on jaettu ja hallitus on saatu kasattua. Siihen asti kokoonnumme eduskuntaryhmän kesken ja me uudet kierrämme erilaisia koulutuksia. Oman hankaluutensa aiheuttaa tietoliikenneyhteydet; oma sähköpostini menee vielä osittain kotikoneelle ja osa kääntynee tähän työkoneeseen ja sitten yritän vielä piakkoin saada uuden monitoimipuhelimeni ajan tasalle ja toimintaan. Varmasti ensi viikolla ovat nämäkin asiat jo järjestyksessä.

Keli täällä Helsingissä on näinä muutamana päivänä ollut loistava, mutta en ole siitä päässyt vielä yhtään nauttimaan. Olen tullut aamusta aikaisesta taloon ja ollut yhtäkyytiä 17-18 asti sisällä, rakennusta vain vähän vaihtaen. Nyt järjestelen vielä hetken papereita ja sitten suuntaan kämpille järjestelemään siellä paikkoja. Aamulla taas ajoissa tänne, huominen onkin jälleen tarkasti ohjelmoitu.

Ei kommentteja: