lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Vaaliautolla

Eilen alkoi SDP-piirin järjestämät yhteiset vaaliautokiertueet. Perinteisesti on juuri vaalien alla kierretty ympäri maakuntaa matkailuautolla tavaten ihmisiä ja kahvia tarjoten. Tilaisuudet on järjestetty yhteisesti aina paikallisten demaritoimijoiden kanssa ja paikalle ovat olleet tervetulleita kaikki puolueen ehdokkaat tukijoukkoineen.

Eilen oli kierroksen ensimmäinen tilaisuus, Sulkavalla. Erinäisten kommellusten jälkeen pääsin perille noin puoli 10 ja paikalla olikin runsaasti joukkoa. Harmi vaan, että suurin osa porukasta oli ns. omaa väkeä. Onneksi asiakkaita hetken päästä tuli kuitenkin lisää.

Tänään automme oli Naarajärven ja Pieksämäen torilla. Väkeä oli paljon enemmän, tarjolla oli nimittäin höyryävää hernekeittoa. Monenlaista tarinaa käytiin, ihmisiä puhutittavat monet asiat. Eiliset gallup-luvut olivat selkeästi säikäyttäneet puolueaktiivit. Ehkä sillä onkin meidän kannalta myönteinen vaikutus. Vaalityö tulee ottaa tosissaan loppuun asti ja jokaista tarvitaan!

Toinen päivänpolttava puheenaihe oli SAK:n televisiomainos. Kieltämättä itsekin olen ollut vähän äimänä nähtyäni mainoksesta lyhyen väläyksen. Mainonta on vaikea laji ja siinä tulisi olla tosi tarkkana. Tässä tapauksessa on voinut tapahtua turhaa ylilyöntiä, joka helposti käännetään jotakin vastaan.

On kuitenkin muistettava, että myös SAK:ssa on jäseninä kaikkien puolueiden ihmisiä ja myös SDP:ssä on muiden liittojen jäseniä. Kaikenlainen vastakkainasettelu on jokatapauksessa epäviisasta. Varsinainen viesti (äänestysinnon kasvattaminen) jää tässä sivuosaan ja se on harmi.

Ei kommentteja: