torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Naisasiaa

Aloitimme naistenpäivän vieton jo eilen vaalipajallani keskustelemalla naisista ja miehistä. Paikalla oli siis myös miehiä ja saimme käytyä varsin räväkkää keskustelua sukupuolten välisistä eroista niin opiskelujen, työllistymisen kuin palkkakehityksenkin kannalta. Perimmäistä eroa naisista ja miehistä henkisellä tasolla sivuttiin myös.

Mikkelin torilla aamupäivällä oli tosi hyvä meininki. Olimme siellä muuten tyhjällä torilla SDP:n vaaliauton kanssa ja kahvittelemassa kävikin paljon porukkaa. Minua tietenkin ilahdutti se, että todella moni oli oman kertomansa mukaan joko menossa antamaan äänensä minulle tai oli jo käynyt äänestämässä. Hyvä merkki heti ensimmäisenä äänestyspäivänä!

Tänään on puolueen yhteinen vaaliauto Mäntyharjulla (10-11) ja Ristiinassa (13-14). Tervetuloa kahville kaikki, jotka niillä nurkilla liikutte. Harmittavan harmaalta näyttää nyt säätila, jospa se siitä päivän mittaan kirkastuisi.

Äänestyspäivän lähestyessä ovat ihmiset selvästi alkaneet vakavasti miettiä omaa ehdokastaan. Itsekin saamani sähköpostin ja palautteen määrä kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä saan erilaisia kysymyksiä ja kannustuksia sähköpostitse joka päivä noin 20-30 kpl sekä puheluita pitkin päivää.

Olen pyrkinyt vastaamaan kaikkiin niihin, joissa esitetään kysymys, mutta aikataulusyistä vastaukset voivat joitakin päiviä kestää. Nyttemmin olen kylläkin aikaistanut aamuheräämisiäni siten, että herään joka aamu 4.30, jotta ehdin hoitaa nämä konehommat pois päiväjärjestyksestä ennen muun perheen heräämistä.

Puhelimeen en joka kerran voi vastata, olenhan joko jossakin tilaisuudessa tai muutoin sellaisessa paikassa, että en puhelimen soimista kuule. Iltaisin 21 jälkeen en enää puhelimessa pidä ääntä päällä. Parhaiten tavoittaa siis kuitenkin päiväaikaan.

Monet ovat myös kyselleet erilaisista vaalikoneista. Olen aikaisemminkin kertonut, kuinka niihin olen aina silloin tällöin vastaillut. Muutaman palautteen perusteella vastasin tänään Hesarin koneeseen eli vastukset löytynevät sieltä piakkoin. Muutoin vastaukseni ovat ainakin Ylen, MTV3:n,Taloussanomien, Nuorten Vaalikoneen, IRC-gallerian, Animalian, Kepan, Uskonnonvapaus ry:n sivuilla. Mielelläni vastaan myös suoraan sähköpostitse esitettyihin kysymyksiin, sillä vaalikoneiden kysymykset (ja vastaukset) ovat aina vähän tulkittavissa olevia.

Mukavaa äänestyspäivää kaikille ja erityisesti tietenkin kaikille meille naisille!

Ei kommentteja: