torstaina, maaliskuuta 15, 2007

Paistattelua

Eilinen markkinakahvittelu oli huikea menestys. Monet maalismarkkinat olemme seisseet sohjossa ja räntäsateessa, mutta tänä vuonna olosuhteet olivat upeat! Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Kahvinkeittäjämme olivat täystyöllistettyjä koko päivän ajan ja keittivät kaiken kaikkiaan 1500 kuppia kahvia.

Itse sain paistatella auringossa ja rupatella ihmisten kanssa. Voi kunpa kaikki kansalaiset olisivat yhtä tiedostavia ja kantaaottavia kuin eilinen väki oli. Ihmisillä on oikeasti halu PUHUA asioista ja heillä on paljon myös kysymyksiä, joihin kaivataan vastauksia.

Liian usein kuuluu kommentteja siitä, että ihmisten mielipiteillä ei kuitenkaan ole päätöstä tehtäessä merkitystä ja että aina tehdään niin kuin on ennenkin tehty taikka, että ei yksi kansanedustaja voi mihinkään vaikuttaa. Näitä harhaluuloja olen saanut viime kuukausina kumota kerran jos toisenkin.

Kovin moni tuntui käyneen jo äänestämässä ja se on tietenkin vaan hyvä asia. Moni halusi myös tulla tapaamaan ehdokastaan livenä ja suurimman osan päivää meillä olikin oikein ruuhkaa. Toivottavasti eilinen menestys kertoo jotakin vaalien äänestysvilkkaudesta. Itselläni oli markkinoilla niin mukavaa, että huomasin jopa ajattelevani haikeudella sitä, kuinka tämä lysti on kohta taaksejäänyttä aikaa.

Illalla pidimme näiden vaalien viimeisen keskiviikkokeskustelun Pajalla. Aiheena oli tällä kertaa ympäristöön liittyvät asiat. Vaikeasta ja maailmanlaajuisesta asiasta saimme viriteltyä hyvää mielipiteidenvaihtoa ja ehkäpä meille kaikille taas lisää ajattelemisen aihetta. Ensi keskiviikkona Pajalla juodaan kahveja klo 13 alkaen ja juhlitaan samalla hyvin sujunutta vaalikampanjaa.

Tänään lähden vielä aamupäiväksi torille, jos nyt ehtisi kierrellä vähän kojuillakin. Onni menee kouluun vasta kymmeneksi, joten taidan ilahduttaa häntä ja ottaa pojan hetkeksi mukaan kierrokselle. Illansuussa olemme SDP:n vaaliauton kanssa Juvalla ja illalla on vielä pari juttua Mikkelissä.

Ei kommentteja: