perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Kenttätyössä

Eilinen ja tämä päivä onkin mennyt jälleen kenttää kiertäessä. Eilen olimme SDP:n yhteisellä vaaliautolla tarjoilemassa makkaraa ja kahvia aamupäivällä Mäntyharjulla ja Ristiinassa. Siinä välissä kävin vieraana ristiinalaisen mielenterveyskuntoutujien keskustelutilaisuudessa. Hurtista huumorista huolimatta Telluksessa puhuttiin vakavaa asiaa. Oikein antoisa tilaisuus.

Tänään vaaliauto oli Kangasniemellä. Mukana siellä oli europarlamentaarikko Riitta Myller. Olin saanut hänet vieraakseni myös vaalipajallemme, jonne ajoimmekin suoraan Kangasniemeltä. Ajomatkan aikana sain monta hyvää vinkkiä onnistuneen vaalikampanjan tekemiseksi ja olinkin tyytyväinen, kun nämä vinkit olivat samankaltaisia kuin itse olemme viime kuukausien aikana toteuttaneet. Riitta korosti kentän kiertämisen tärkeyttä.

Omassa vaalityössäni sillä on myös ollut ensiarvoisen tärkeä paikka. Aloitimme kierrokset jo marraskuussa ja nyt olemme loppusuoralla ja ympäri maakuntaa on kierretty jo kahteen-kolmeen kertaan. Tuhansia ihmisiä tavattuani, olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tiedän ja tunnen tämän maakunnan ihmisten ongelmat. Laitan jonakin päivänä kotisivulleni näkyviin aikatauluni, joka on siis marraskuusta näihin päiviin toteutettu.

Europarlamentaarikko Myller veti pajani aivan täyteen. Todella vilkasta ja hyvää keskustelua saimme käytyä ja Myllerillä oli taito kertoa etäisiltä tuntuvista asioista erittäin kansantajuisesti ja asiantuntevasti. Oli ilo kuunnella häntä. Harmi vaan, kun ehdokaskollegani eivät omilta kiireiltään (kutsusta huolimatta) ennättäneet piipahtamaan pajalle, sillä varsinkin istuville kansanedustajille olisi ollut kysymyksiä siitä, kuinka EU-asiat Suomen omaa eduskuntaa työllistävät ja millä tavoin yhteistyötä jatkuvasti tehdään.

Iltapäivällä oli monikulttuurikeskus Mimosa järjestänyt mepille tilaisuuden vierailla tutustumassa toimintaansa ja samalla pääsimme mekin ehdokkaat visiteeraamaan siellä. Meillä mikkeliläisillä on toki aina mahdollisuus piipahtaa Mimosassa ja onhan sielläkin tultu käytyä.

Nyt illalla olimme vielä vaalitilaisuudessa paikallisessa kuppilassa, Olokorjaamossa. Meitä ehdokkaita oli kolme, Jari Leppä (kesk.), Pertti Oksa (kok.) ja minä. Aiheet vaihtelivat laidasta laitaan ja tilaisuus oli älyttömän hyvä. Kunnollista keskustelua syntyi hyvin ja huomenna samankaltainen tilaisuus on täällä meidän omilla kulmilla, Emolassa, Wetterin baarissa. Osallistujina Kakriainen (kesk.) ja Koivikko (kok.) ja minä. Kaikki siis Emolassa asuvia.

Vielä muistutan ihmisiä siitä, että jos oikeasti haluatte/odotatte jotakin vastausta esittämiinne kysymyksiin tai väitteisiin, kannattaa laittaa lähettäjätiedot näkyviin. Muutoin ei vastauksia voi laittaa ja nimettömiin kysymyksiin en vastaa missään tapauksessa. Koskee myös kysymyksiä Hänskistä. Mielelläni vastaan kaikille, mutta edellä kerrotuin ehdoin.

Nyt vihdoin nukkumaan, aamulla 4.30 ylös ja sähköpostien ja lehtien luvun jälkeen lähden kohti Savonlinnaa. Sieltä takaisin tullessa pysähdyn Juvan Työväenyhdistyksen 100-vuotisjuhliin ja vaalipaneeliin. Ennen Wetterin iltamia ehdin toivon mukaan käydä kotona ainakin vaihtamassa vähän vaatteita.

Ei kommentteja: