torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Kansa liikkeessä

Eilinen päivä meni lähes kokonaan vaalien merkeissä. Ensin aamupäivällä olin mukana Mikkelin Prisman kahviossa, jossa vieraili ministeri Susanna Huovinen. Puolueen tarjoamat kahvit vetivät paikalle runsaasti kansalaisia. Meitä ehdokkaita oli paikalla neljä (Ritva,Sakari,Arto ja minä), joten juttuseuraa äänestäjille riitti hyvin.

Useat olivat nimittäin vähän pettyneitä järjestelyihin, sillä olivat odottaneet kuulevansa ministeriltä kannanottoa joistakin ajankohtaisista asioista ja pääsevänsä hänen kanssaan vähän paremmin juttusille. Näin ei siis tapahtunut, joten kansalaiset saivat tyytyä meidän tulevien ministereiden mielipiteisiin ja niitähän tietenkin riitti!

Iltapäivän eläkeläistilaisuus Pajalla veti tuvan täyteen. Tilaisuus oli erittäin onnistunut ja saimme käytyä vilkasta ja asiallista keskustelua monista ikäihmisille tärkeistä asioista. Omaa näkemystäni tietyistä vaikeista kysymyksistä keskustelu vain vahvisti.

Iltapäivä sujui talkoohommissa ja oli sikäli mukavaa touhuta, kun Pajan ovi kävi jatkuvasti. Ohikulkevia ihmisiä näki meidän olevan paikalla ja poikkesivat kahville ja juttelemaan. Työtkin etenivät siinä samalla.

Keskiviikkokeskustelun teemana oli työhön ja työelämään liittyvät kysymykset. Olimme saaneet ns alustajaksi SAK:n Etelä-Savon aluejohtajan Paula Kivivuoren. Hänen pohjustuksensa jälkeen keskustelu lähti hyvin rönsyilemään ja ilta oli kaiken kaikkiaan erityisen onnistunut. Kiitos Paulalle.

Ehdin iltatilaisuuden aikana miettiä myös sitä, kuinka merkillistä onkaan se, että ihmiset näinä päivinä kuitenkin haluavat PUHUA tärkeistä asioista. Kokoonnutaan ns. vapaaehtoisesti jonnekin käymään arvokeskustelua ajankohtaisista ja tulevista vaikeistakin asioista. Ilmapiiri illalla oli erittäin innostunut ja uskon, että muutkin saivat tilaisuudesta virtaa ja uskoa siihen, että asioita voidaan kehittää ja muuttaa.

Olemme oppilaiden kanssa lukemassa "Täällä Pohjantähden alla"-kirjaa ja eilinen ilta toi hyvin mieleen ne vaiheet, joita kirjassa noin sadan vuoden takaa kuvataan. Ihmiset kokoontuivat silloinkin tärkeiden asioiden vuoksi ja olivat kiinnostuneita ympäröivästä yhteiskunnasta. Nyttemmin tiedämme, mitä kaikkea kansan ns. liikkeelle lähteminen on saanut aikaan ja sikäli on hyvä, että samaa liikkeellelähdön ideaa jaksetaan vielä tänäkin päivänä toteuttaa. Kaikista hyvistä asioista huolimatta, yhteiskuntamme ei vieläkään ole valmis.

Ei kommentteja: