lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Kahis ja puhis pylpyröi

Tein torstaina eduskunnan kirjaston romaaninurkkauksesta hauskan löydön. Silmiini näet osui kirja "Eduskunnasta menin Baakariin- nuoren kansanedustajan päiväkirja 1981-1982". Kyse oli siis Ben Zyskowiczin ensimmäisinä eduskuntavuosinaan kirjaamia päiväkirjamerkintöjä.

Olen päässyt kirjassa noin puoleen väliin ja päiväkirja on paitsi hauskaa luettavaa, niin myös todella hyvin ajan henkeä kuvaavaa. Merkinnöissä kerrotaan siitä, kuinka yhteiskunnassa silloin suuren Neuvostoliiton kanssa elettiin ja minkälaista operointia politiikan sisäpiireissä harrastettiin.

Näihin vuosiin mahtuvat niin Kekkosen ajan loppu kuin uuden presidentinkin valitseminen. Näin kolmenkymmenen vuoden jälkeen katsottuna, on jotenkin ihmeellistä, että kirjan teemat ovat edelleen ajankohtaisia ja toimijat suurelta osin samoja.

Venäjä puhuttaa meitä monella eri tavalla ja tasolla lähes päivittäin. Presidenttipeliä käydään jälleen. Voi vaan kuvitella, minkälaista juonittelua ja pylpyröintiä harrastavat tämän päivän kokoomuslaiset kahikset ja puhikset kabineteissaan. Näistä saamme toivon mukaan lukea konkarikansanedustajan muistelmina jonakin vuonna.

Ei kommentteja: