tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Kettinkiä pliis!

Eilisessä kaupunginhallituksessa meille läsnäoleville esiteltiin Nuijamiesten kaupunginosan kaavaa, johon on suunnitteilla joitakin muutoksia mm. uuden päiväkodin rakentamisen vuoksi. Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana olen siis hallituksen kokouksissa läsnä-ja puheoikeudella varustettuna ja tässäkin kaavan käsittelyssä siis olin kuulolla.

Suuri joukko hallituksen jäseniä oli esteellisiä käsittelemään asiaa erinäisten sidostensa tai omistustensa vuoksi. Oman ymmärrykseni mukaan se, että asun kerrostalossa kyseisellä kaava-alueella ei tekisi minusta jääviä, mutta lakimies oli toista mieltä. Toki poistuin sitten paikalta.

Ehdin kuitenkin nähdä kaavan ja sitä koskevan selostuksen (sinänsä julkisia asioita) ennen lakimiehen minua koskevaa tulkintaa. Järkytykseni oli melkoinen kun kuulin, että kotikadultani jouduttaisiin kenties kaatamaan puita siihen tulevan kevyenliikenteenväylän tieltä!

Lyhyt katu, joka on suora ja leveä ja jolla on molemmin puolin kunnolliset jalkakäytävät ei mielestäni ole ensimmäinen, mikä Mikkelin kaupungissa tarvitsee kevyenliikenteenväylää. Varsinkaan, kun koko sen kadun ilmeen tekevät, talvellakin kauniit ja vanhat puurivistöt. Toivottavasti kaavoituksessa löytyy tähänkin asiaan järki, ettei Viitamiehen tarvitse ripustaa itseään kettingeillä puihin kiinni:)

Ei kommentteja: