sunnuntaina, tammikuuta 09, 2011

Vaalirahoituksesta

Eduskuntavaalit lähestyvät ja kiinnostus niitä kohtaan kasvaa muillakin kuin meillä ehdokkailla. Toimittajat alkavat kiinnostua siitä, kuinka ehdokkaat tulevat kalliit kampanjansa rahoittamaan. Muistaakseni Aamulehti on tehnyt asiasta jo kyselynkin meille kansanedustajille.

Oma taustajoukkoni, Mikkelin Työväenyhdistys ry, on asettanut minut kesällä ehdokkaakseen eduskuntavaaleihin 2011. Muita ehdokkaita yhdistyksellä ei ole. Marraskuussa pidetyssä syyskokouksessa päätettiin syyskokouksen sääntöjen mukaisesti seuraavan vuoden budjetista ja yksimielisen päätöksen mukaisesti vaaleihin varattiin 20 000 euroa.

Vaalit käydään kuten edelliselläkin kerralla siten, että raha ei suinkaan vaihdu yhdistyksen ja ehdokkaan välillä, vaan vaaleista aiheutuneet laskut menevät suoraan yhdistyksen hoidettaviksi. Kirjanpito tullee jälleen näyttämään kaikki todelliset kustannukset, joihin MTY on osallistunut. Avointa ja selvää kaikkien kannalta.

Summa on pienempi kuin edellisissä vaaleissa. Olen sitoutunut muiden eteläsavolaisten demariehdokkaiden kanssa pysymään 30 000 euron kampanjakatossa, joten loput 10 000 euroa rahoitan itse. Tilanne on viimekertaiseen verrattuna muutoinkin erilainen, sillä oletan istuvana kansanedustajana saavani kampanjan hoidettua hieman pienemmällä volyymilla ja toisekseen oma tulotasoni on nyt mahdollistanut henkilökohtaisen vaalirahoituksen aivan eri tavalla kuin viimeksi.

Olen kuitenkin luvannut kaikille tukijoilleni ja omalle yhdistykselleni, että käymme hyvän kampanjan, läpi mennään ja laskut maksetaan. Viime johtokunnan kokouksessa eräs jäsen sanoikin, että Mikkelin Työväenyhdistys "palkkaa" tuolla summalla minut seuraavaksikin neljäksi vuodeksi hoitamaan meidän kaikkien etujen mukaisia asioita. Olen tyytyväinen siitä, että oma yhdistykseni on halukas jatkamaan "työsuhdettamme" edelleenkin.

Ei kommentteja: