perjantaina, tammikuuta 28, 2011

Valoa kansalle!

Eilisen kyselytunnin aluksi pääsin esittämään ryhmämme ensimmäisen kysymyksen koskien vaikeaa sähkönjakelun tilannetta Etelä-Savossa. Sama ongelma on ollut myös Hämeessä ja Pirkanmaalla, mutta meillä se jatkuu yhä.

Vapaaehtoiset, kuntien kotipalveluhenkilöt ja eri pelastusviranomaiset ovat kiitettävällä nopeudella päässeet auttamaan haja-asutusalueella asuvia ikääntyneitä ihmisiä ja tarvittaessa heidät on evakuoitu kuntakeskuksiin tilapäismajoitukseen.

Näitä samankaltaisia myrsky-tai lumisadetuhoja on ollut Etelä-Savossa useampana vuotena aiheuttaen pahimmillaan viikkojen katkoksen sähkönjakeluun. Luonnonvoimille ei parhainkaan hallitus mahda mitään, mutta sille mahtaisi, kuinka tuhot voitaisiin paremmin ennaltaehkäistä.

Kysyin hallitukselta, mitä se on viime vuosina tehnyt sähkökatkosten ennaltaehkäisemiseksija mitkä ovat aikomukset esim. maakaapeloinnin vauhdittamiseksi. Ministeri Pekkarinen tiedetään vauhdikkaaksi mieheksi, jolla on omassa ministeriössään sen seittemän erilaista ohjelmaa liittyen esim. laajakaistoihin, bioenergiaan jne. Tulisiko yksi ohjelma perustaa sähkönjakelun turvaamiseksi???

Ei kommentteja: