sunnuntaina, tammikuuta 23, 2011

Kampanjalauantai

SDP:n valtakunnallinen kampanjalauantaitapahtuma pidettiin taas eilen. Itse osallistuin Savonlinnan tapahtumaan. Prisman pihalla kävikin koko kolmen tunnin ajan paljon ihmisiä ja käymämme keskustelut olivat antoisia, toivottavasti puolin ja toisin.

Paljon puhuimme oikeistohallituksen kylmimmästä tempusta; sähköveron korottamisesta jokaiselta yhtä paljon. Tulotasosta riippumatta, on kotitalouden sähkölaskun nousu aiheuttanut samansuuruisen korotuksen jokaiselle.

Pienellä eläkkeellä oleva mummo tai yksin perhettään elättävä vanhempi joutuu nyt maksamaan saman verran verran enemmän asuntonsa sähkölaskusta kuin kahden hyvätuloisen perhe. Hyvä ikävä esimerkki tasaverojärjestelmästä.

Tätä veronkorotusta ei voi selittää syyttelemällä muita. Vastuu on yksin maan porvarihallituksen. Korotuksen syynä on hallituksen aikaisemmin tekemä KELA-maksun poisto yrityksiltä, joka nyt täytyy siis kattaa jollakin eli tässä tapauksessa korottamalla sähköveroa kaikilta kotitalouksilta.

Tempun törkeys alkaa paljastua vasta pikkuhiljaa, kun ihmiset ovat saaneet tämän vuoden ensimmäisiä sähkölaskujaan ja samalla tiedon siitä, kuinka paljon heidän eläkkeensä ovatkaan nousseet. Kahden euron eläkkeen korotuksella ei kymmenien eurojen sähkölaskun nousua voida maksaa.

Ei kommentteja: