tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Syväkurkulla on asiaa

Eilisessä kaupunginhallituksessa tehtiin päätös, josta Länsi-Savon toimittaja tiesi jo siinä vaiheessa, kun asia ei ollut edes listoilla eli viime viikon tiistaina. Toimittajilla on lähteensä ja aina näitä syväkurkkuja on luottamushenkilöiden piirissä ollut.

Kaupungin asioissa on avoimella valmistelulla ollut Mikkelissäkin paljon opittavaa. Kehitys on mennyt parempaan suuntaan ja luottamus niin asioita valmistelevien virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin kesken, on kasvanut. Ilman luottamusta asioiden valmistelu kuntalaisten parhaaksi on vaikeaa.

Muutaman viime vuoden aikana tilanne on kuitenkin jostain syystä mennyt huonompaan suuntaan. Jatkuvasti tulee eteen asioita, joita on keskusteltu esim. kaupunginhallituksen huoneessa ilman, että olisi ollut tarkoitus niistä vielä laajemmin puhua saati tiedottaa julkisuuteen.

Se, että keskeneräisiä asioita tai omia mielipiteitä niistä ei voi kokouksessa avoimesti ääneen puhua, voi pahimmillaan ajaa valmistelun pieniin kuppikuntiin ja luoda vastenmielisen salailun kulttuurin. Jokainen vastuullinen päättäjä tietää näiden seurausten merkityksen enkä usko, että on kenenkään edun mukaista pettää toisten luottamusta. Kaikkein vähiten se on demokratian ja kuntalaisten edun mukaista.

Ei kommentteja: