perjantaina, huhtikuuta 08, 2011

Häikäilemätöntä

Tämän päivän Hesarissa oli hurja juttu persujen agressiivisesta kampanjoinnista Uudellamaalla. Kuulostaa ikävältä ja kertoo siitä, että vaalikuume alkaa nousta vaarallisen korkeaksi.

Sama on ollut havaittavissa myös meidän vaalipiirissä, mutta tällä kertaa persut ovat siihen ihan syyttömiä. Luin männä viikolla lehdestä, että jonkinlaista nokkapokkaa oli käyty Joroisissa, kun samalle kaupalle olivat sattuneet mikkeliläinen Toivakka (kok) ja demarikaravaani.

Jouni Backman (sd.) kirjoitti lehdessä vastauksen Toivakan kuulemma omituiseen blogikirjoitukseen (en ole lukenut)tapahtuneesta. Eilen pääsin itse todistamaan tilannetta, kun olin mukana meidän karavaanissa Heinäveden torilla ja paikalle lehahti Toivakan valkotakkinen joukkue, jotka sumeilematta käyttivät hyväkseen demareiden järjestämää tilaisuutta.

Olen vuosien ajan järjestänyt oman porukkani kanssa toritilaisuuksia niin Mikkelissä kuin muuallakain, niin vaalien alla kuin niiden välissäkin. Tietyt pelisäännöt vaan on olemassa, mikäli käytöstapoja ei muutoin hallittaisikaan. Meillä ei ole koskaan ollut hankaluuksia kenenkään kanssa, kun säännöt on selvillä.

Meidän teltalle kahvittelemaan ovat tervetulleita kaikki, mutta vaalityötä siellä eivät toiset tee ellei erikseen näin ole sovittu. Fiksuimmat kepulaiset, kokoomuslaiset ja persut toki odottavat, että heitä sinne ohikulkiessa myös huudellaan, mikä useimmiten onkin meillä ollut tapana. Nämä samat fiksut ymmärtävät myös sen, että toisen teltalle ei jäädä losottamaan (juttelemaan) vaan kyse on kohteliaisuuskäynnistä, mikä on kutsujan taholta tarkoitettu pikaiseksi.

Itse olen yrittänyt muistuttaa muita siitä, että maltti on valttia ja että elämää on vaalien jälkeenkin. Ylilyönnit ja mahoton kouhkaaminen eivät ole kenenkään etu. Myönteisellä asenteella saadaan kaikkien kannalta paras tulos ja puolueiden menestys on ainoastaan äänestäjien käsissä.

Ei kommentteja: