maanantaina, huhtikuuta 04, 2011

Rahanvallasta kansanvaltaan

Tapasin perjantaina Mikkelin kävelykadulla pidetyssä demareiden tapahtumassa entisen oppilaani, Arton, joka oli tullut paikalle vartavasten tapaamaan entistä opeaan.

Muistelimme yhdessä viime vaalien aikaisia tapahtumia ja sitä, kuinka silloin teimme opintoretken eduskuntaan ja kuinka hän eduskuntatalon rappusilla julisti minun olevan pian kansanedustaja. Oikeassahan hän olikin.

Nyt kun monen vuoden jälkeen juttelimme, huomasin taas, että kyllä meidän nuorisoa kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat. Nuorilla on mielipiteitä ja näkemyksiä meneillään olevista asioista ja kuuntelinkin tyytyväisenä Arton kannanottoja maailmanmenosta.

Eriarvoistuminen ja toimeentulon epävarmuus opintojen jälkeen ovat asioita, joista nuoret aikuiset kantavat huolta. Nämä asiat on meidän päättäjien otettava joka tasolla tosissaan huomioon.

Puhuimme tietenkin myös näistä vaaleista ja asetelmista Etelä-Savossa. Uhka siitä, että oikeisto jatkaa enemmistönä tässäkin maakunnassa herätti nuoressa miehessä lausuman; "Nyt tulisi siirtyä pois rahanvallasta kohti kansanvaltaa". Voiko historian- ja yhteiskuntaopin ope enää ylpeämpi oppilaastaan olla!

Ei kommentteja: