perjantaina, huhtikuuta 15, 2011

Lähiölapsi

Vaalityön tohinoissa on ollut hauska palata konkreettisesti lapsuuteen. Asuimme perheeni kanssa vuodet 1975-1988 Mikkelin Siekkilän kaupunginosassa, joka oli tuolloin aivan uutta asuinaluetta. Me muutimme tuolloin 41 muun perheen kanssa 7-kerroksiseen kerrostaloon, Pohjolankadulle.

Lähiölapsen elämä oli ainakin tuolloin tosi rikasta. Siekkilässä oli kaikki lapsiperheen tarvitsemat palvelut; useita kauppoja, posti ja peräti pankkikin. Sivukirjasto oli itselleni tärkeä paikka.

Nyt taas vaalimainoksia jakaessa, on ollut mukavaa nähdä, että tutuissa kerrostaloissa asuu yhä samoja ihmisiä. Aloitin näet poliittisen vaikuttamisen jo pikkulikkana, kun joka vaaleissa pääsin kiertämään Siekkilän kerrostaloja jakaen milloin kenenkin demariehdokkaan esitteitä.

Erityisen mukavaa on ollut huomata, että olen kaikissa omissa vaaleissa saanut paljon ääniä juuri Siekkilän äänestysalueelta. Meillä tuon ajan siekkiläläisillä lapsilla on säilynyt mukava yhteys, yhä nytkin muistamme milloin missäkin törmäillessämme, että olemme saman kylän kasvatteja. Lähes jokaisessa vaalitilaisuudessakin on ollut aina mukana, joku "meidän talolainen" tai joku muu, joka on Siekkilässä tuolloin asunut. Juuret ovat kaikille tärkeä osa identiteettiä.

Ei kommentteja: