sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2011

Porvarit panikoituu

Poravripuolueet alkavat hermostua. Tämä näkyy joka paikassa, myös mediassa. MTV 3 yrittää viimeiseen asti ylläpitää kokoomusjohtajan näennäisen vastuullista imagoa ja maan sanomalehdet kilvan kehuvat kokoomuslaisten suorituksia ja yrittävät samalla pehmentää näiden koviksien imagoja.

Meidän maakunnan oma porvarillinen äänenkannattaja Länsi-Savo on ollut samoilla linjoilla jo muutaman vuoden ajan. Ei se mitään, sillä kaikki Länkkärin lukijat tietävät tämän sitoutumattoman lehden asenteen. Olen tosin kuullut muutaman demarin peruneen lehden tilauksen aina hetkeksi silloin, kun jotain tosi ala-arvoista meidän kannalta on ollut.Itse olen oppinut suhtautumaan lehden toimituspolitiikkaan tietyllä tavalla enkä enää juurikaan hätkähdä sen toimituksen johdon poliittisesta värityksestä.

Tämän päivän kolumnissa päätoimittaja Honkamaa teki miehen työn. Hän kertoi lehden lukijoille, että yksikään istuva kansanedustaja ei voi olla varma läpimenostaan. Tätä samaa olen itsekin puhunut; jokainen aloittaa äänten keräämisen tasan nollasta eli entisiä ääniä ei lasketa. Siksi on tärkeää kehottaa ihmisiä äänestämään juuri sitä henkilöä, kenen eniten arvelee vastaavan omaa käsitystään hyvästä kansanedustajasta. Aina vaalien tullessa punnitaan nykyisten edustajien tekemä työ ja onnistuminen siinä. Tämän arvioinnin tekevät onneksi äänestäjät, eivät lehdet eikä toiset ehdokkaat.

Honkamaa pyysi kolumniaan varten meiltä nykyisiltä edustajilta kommenttia siitä, mikä on ollut tämän kauden paras saavutus. En kertonut niistä 126:sta valtiopäivätoimesta, jotka olen tehnyt. En myöskään kertonut siitä, kuinka olen yksin maakunnan kansanedustajana puolustanut Savonlinnan OKL:n säilyttämistä tai siitä, kuinka tein töitä epäreilun kaavalain kanssa loppuäänestykseen asti. En myöskään halunnut kertoa siitä, kuinka olin muiden kanssa tukemassa viitostien etenemistä, Savonlinnan ohikulkutietä tai muita niitä maakunnan yhteisesti sovittuja hankkeita.

Sen sijaan kerroin parhaimmaksi saavutuksekseni sen, kuinka sain pelastettua Mikkelin Setlementti ry:n toiminnan käyttämällä omia, kansanedustajana hankkimiani, vaikutuskanavia rahoituksen saamiseksi. Tästä konkreettisesta työstä ovat päässeet osalliseksi useat sadat mikkeliläiset ikäihmiset ja nyt jo lähes kahden vuoden aikana useat kymmenet vaikeasti työllistyvät ihmiset. Ei siis mikään huono saavutus ensimmäisen kauden oppositiokansanedustajalle:)

Ei kommentteja: