perjantaina, huhtikuuta 15, 2011

Laskunmaksun aika

Eduskuntavaalien yksi kiinnostavimmista kysymyksistä tuntuu olevan vaalien rahoittaminen. Olen moneen kertaan kertonut oman kampanjabudjettini ja sen, mistä siihen rahat tulevat.

Tässä vaiheessa vaaleja laskuja on jo aika paljon tullut. Meillä kampanja on järjestetty siten, että osa laskuista menee suoraan omalle puolueosastolleni eli Mikkelin työväenyhdistykselle ja osa tulee minulle itselleni kotiin.

Olen kertonut myös sen, että kampanjan kustannukset on arvioitu noin 30 000 euroon. Periaatteena kuitenkin se, että tehdään hyvä kampanja ja laskut maksetaan. Näin onkin menetelty. Loppurutistuksen alla on jo hyvä katsastaa toteutuneita kustannuksia.

Maksoin juuri vaalilaskuja 4217 euron edestä. Summa koostui mm. Länsi-Savon yhdestä 194 euron ilmoituslaskusta, Vapaus-lehden 292 euron laskusta, Itä-Savon 617 euron laskusta, Pieksämäen Lehden yhdestä ilmoituksesta 142 euroa, Juvan lehden 100 euron laskusta ja Suur-Saimaa lehden 312 euron laskusta.

Jokainen voi siis arvella, kuinka paljon ehdokkaat rahaa todellisuudessa käyttävät, mikäli ehdokkaiden omia ilmoituksia ei uskota. Lehtimainonta on arvokasta ja mitä isompia mainoksia tehdään, sitä enemmän ne tietysti maksavat. Lopullinen selvitys tehdään sitten vaalien jälkeen, kun kaikki laskut maailmalta ovat löytäneet tiensä perille.

Ei kommentteja: