tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Avustajien aatelia

Viikonlopun paikallisessa lehdessä oli juttu meidän kansanedustajien avustajista. Kaikki 6 olivat etusivun kuvassa oikein edustavia ja kommentitkin olivat asiallisia. Oma avustajani Kaijaleena on avustajien aatelistoa.

Hän on ollut kansanedustajan avustajana (Tuula Haataisen) kymmenen vuotta ja sitä ennen ministerin (Tarja Halonen) avustajana. Kaijaleenan kokemus takaa sen, että häntä ei minun tarvitse opettaa ja hommat pysyvät hanskassa.

Työnjakomme on muotoutunut aika hyvin; hän pitää huolen papereista ja siitä, että kalenterini on sopivan täynnä. Taustatyöntekijänä avustajani on verraton. Hän tuntee joka paikasta jonkun, keltä asiaa voi kysyä ja alkaa selvittää.

Eilinen meidän edustajien maakuntapäivän järjestäminen oli Kaijaleenan vastuulla. Olen tämän kevään meidän yhteyshenkilö ja mietimme, mihin haluaisin meidän vierailevan. Tiukka päivä piti sisällään lähinnä sosiaali- ja terveyspuolen kohteita, joista erityisesti odotin kuulevani lasten ja nuorten psykiatrian tilanteesta alueellamme.

Loppujen lopuksi itse en päässyt paikalle ollenkaan. Harmi! Kollegat ovat kuitenkin pitäneet huolen siitä, että materiaali toimitetaan minullekin ja avustaja ilmoitti heti aamusta tapaamisiin, että sairastamme kotona. Ihmeen terveinä perheemme on koko vuoden ollutkin ja nyt odotellaan sitten sitä flunssa-aaltoa.

Aikuisena ihmisenä avustajani Kaijaleena on tottunut kaikkeen eikä hätkähdä mistään. Joskus kun olen kaiken kiireen keskellä hieman ärtynyt, saattaa hän yllyttää minut ulos talosta kahvittelemaan tai kauppoihin hypistelemään vaatteita.

Eilistä poisjääntiäni vierailuilta Kaijaleena harmitteli, mutta kehotti käytännöllisesti vaan hyväksymään tilanteen ja suuntaamaan katseen kohti tulevia. Kun aloitimme Kaijaleenan kanssa työskentelyn, hän totesi että hän on tottunut siihen, että hänen avustettavansa eivät jää takarivin taaveiksi. Sovimme, että näin ei käy.

Tunnin päästä lähtee juna jälleen kohti Helsinkiä, jossa uusi viikko odottaa tekijäänsä. Muutaman yön valvominen on varmasti vienyt voimia, mutta tänä iltana pitäisi kalenterinkin mukaan päästä ajoissa nukkumaan. Kaijalle pus!

Ei kommentteja: