keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Kalajuttuja

Tiistai alkoi totuttuun tyyliin vauhdikkaasti. Aamujunalla Helsinkiin ja juoksujalkaa ympäristövaliokunnan kokoukseen. Tapojeni vastaisesti jouduin lähtemään valiokunnasta kesken pois, sillä samaan aikaan kokoontui puoluetoimistolla eräs työryhmä, jossa hallintovaliokunnan varajäsenen ominaisuudessa saan olla mukana.

Luonnonvarainneuvoston kokouksessa maa-ja metsätalousministeriön tiloissa Kruunuhaassa oli aiheena mielenkiintoinen kalastuslain uudistukseen liittyvä asia. Tällaiselle kaupunkilaisihmiselle, joka on tottunut kalastamaan ainoastaan kalatiskeiltä, aukeni kokonaan uusi maailma. Innoissani kerroin kalajuttuja myös lappilaiselle kollegalleni Ojala-Niemelälle, kun illan päätteeksi kohtasimme. Lappilaisille lohenkasvatukseen ja- pyyntiin liittyvät asiat ovat vakava asia.

Täysistunnon jälkeen sain vielä olla oppimassa uutta säteilyturvakeskuksen järjestämässä tilaisuudessa. Mielenkiintoista oli kuulla niistä vaiheista, joita ydinvoimalaitoksen rakentamiseen liittyy. Ei ole mitenkään yksinkertaista eikä hätiköityä hommaa.

Tänään on tiedossa pitkä istunto. Eduskunta keskustelee opposition hallitukselle esittämästä välikysymyksestä koskien Stora Ensoa ja valtion omistajapolitiikkaa yleensä. Istunto alkaa klo 15 ja sitä televisioidaan ensimmäiset kaksi tuntia. Oma puheenvuoroni on meidän ryhmän kolmantena eli toivetta on, että myös se pääsisi suoraan lähetykseen. Kannattaa siis katsoa!

Onnin (vesi) hiihtokilpailut eilen koulussa sujuivat hyvin ja poika pääsi maaliin. Liekö miessukupuolelle ominaista se, että häntä vaivasi epätietoisuus sijoituksestaan. Yritin tietenkin sanoa, että eihän sillä ole niin väliä, mutta tuntui olevan. Olen onnellisessa asemassa, kun saan seurata pikkupojan elämää:)

Pian alkaa ympäristövaliokunta. Aiheena tänään mm. jätelaki. Tiedossa mielenkiintoisia alustuksia asiantuntijoilta. Ulkona on harmaata, sateista ja tuulista ja tällaisina päivinä on hyvä, että täältä uudelta puolelta on maanalainen kulkureitti vanhalle puolelle.

Ei kommentteja: