torstaina, helmikuuta 28, 2008

"Ajatar on Foorumissa..."

Eilisessä täysistuntokeskuskustelussa oli käsillä hallituksen esitys ev.lut. kirkon eläkejärjestelyiksi. Keskustelu salissa kävi vilkkaana, vaikka itse kirkon asiasta ei juurikaan puhuttu. Tämä olikin hyvä esimerkki siitä, että mistä tahansa asiasta saa viritettyä kunnon keskustelun, kunhan vain hieman sivutaan asiaa.

Paikalle kiiruhti ministeri Hyssälä, joka kehui käytyä eläkepoliittista keskustelua. Hän kertoi innoissaan keksineensä perustaa eräänlaisen eläkeasioiden foorumin. Minulle tuli tietenkin heti mieleen tuo otsikossa oleva takavuosien tv-mainos... Eläkeforumin ideana on siis se, että eri tahot voivat kokoontua yhteen ja keskustella siitä, mihin suuntaan eläkeläisten asioita tulisi yhteiskunnassamme viedä. Ihmettelen vain sitä, eikö tällaisia foorumeita aikaisemmin ole ollut...???

Vierailuni yleisradioon jäi eilen väliin, kun huomasin, että lähetekeskustelussa oli kaksi lakialoitetta, joissa olen ollut mukana. Molemmat erittäin järkeviä ja tarpeellisia. Ensimmäisessä esitetään lakiin kirjausta päiväkotien ryhmäkokojen suuruudesta ja toisessa vaaditaan adoptioperheille samanpituista vanhempainlomaa kuin muillekin perheille. Toivottavasti nämä aloitteet etenevät.

Tänään on iltapäivällä normaaliin tapaan ryhmäkokous ja sen jälkeen suullinen kyselytunti ja istunto. Kannattaa olla telkkarin äärellä klo 16-17. Istunnon jälkeen me eteläsavolaiset tapaamme maakuntaliiton ihmisiä ja illalla vielä olisi tarkoitus mennä sdp:n ryhmän kanssa lääketeollisuus oy:n vieraaksi.

Ei kommentteja: