sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Suullinen kyselytunti

Joka viikkoinen televisioitu eduskunnan suullinen kyselytunti on tuntunut nousseen tv- katsojien suosikiksi. Ainakin sen perusteella, mitä palautetta minulle on ympäri maata tutuilta tullut. Ihmiset haluavat nähdä oman edustajansa salissa ja sitä kautta väkisinkin kiinnostuvat politiikasta.

Meidän ryhmässä kysymykset sovitaan etukäteen alkuviikosta. Suurimpana oppositioryhmänä saamme yleensä esittää ns. pääkysymyksemme ensimmäisenä. Kysymyksen esittäjästä päätetään myös ryhmässä. Meillä ns. uusilla edustajilla ei ole useinkaan ollut mahdollisuutta saada esittää ryhmän kysymystä ja salissa muiden kysymysten saaminen on aika lailla tuurista kiinni.

Viime viikolla työvaliokunnassa päätettiin, että kysymyksemme hallitukselle koskee aluepolitiikkaa. Sain kunnian esittää kysymyksen. Vastaukset niin pääministeriltä kuin muiltakin ministereiltä olivat totuttuun tyyliin ympäripyöreitä, mutta saimme salissa aikaiseksi lähes puolen tunnin keskustelun aiheesta.

Sain paljon myönteistä palautetta kysymyksestäni ja huomasin sen, kuinka tärkeää äänestäjille on ympäri maata nähdä meidän eri alueiden edustajien esiintyvän salissa. Toivonkin, että tästä aukeaa meidänkin ryhmässä uusi kulttuuri, jossa me takarivin taavit saamme säännöllisesti näitä ryhmän puheenvuoroja.

Ei kommentteja: