keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Kiemuraiset kehykset

Eilen hallitus julkaisi valtiontalouden kehykset vuosille 2009-2012. Hirvittäviä lukuja joka suuntaan, mutta kohdennuksien oikeellisuudesta ei voi vielä olla ihan varma. Eniten varmastikin tulevat puhututtamaan liikennehankkeet. Toisaalta se on ymmärrettävää, ovathan liikenneyhteydet alueiden kehittymisen kannalta perusjuttuja.

Omassa tiedotteessaan valtiovarainministeriössä on nostettu hallituksen ykkösasiaksi työllisyyden parantaminen. Puutullien mahdolliseen nousuun varaudutaan edistämällä kotimaista puunsaantia.

Kiemuraisten kehysten pikaisella lukemisella itselleni nousi myönteisesti esiin poliisin toiminnan vakiinnuttaminen ja työttömien poliisien palkkaamiseen varatut lisämiljoonat. Huolestuttavalta vaikuttaa puolestaan se, kuinka yliopistojen rahoituspohjaa tullaan innovaatioyliopiston perustamisen myötä uudistamaan.

Ei kai tässä ole kysymys yliopistojen yksityistämisestä???? Kuinka tulevaisuudessa turvataan kaikkien halukkaiden ja kyvykkäiden oikeus maksuttomaan korkeaan koulutukseen???

Tältä hallitukselta kyllä voi odottaa mitä tahansa. Kylmät ja kovat arvot ovat oikein myötätuulessa. Toivoisin, että hallituksen todistetusti tunteellisilta ja inhimillisiltä miehiltä löytyisi hieman sydäntä myös köyhille ja vaivaisille kansalaisille eikä pelkästään kauniille naisille...

Ei kommentteja: