tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Aidat ja aidanseipäät

Lauantain Länsi-Savossa oli kollega Lenita Toivakka (kok.) arvostellut omaa ymmärrystäni vanhustenhoidosta ja ikäihmisten palveluista yleensäkin. Hän oli lukenut aiemmin kirjoittamani mielipidekirjoitukseni aiheesta, jossa ihmettelin sitä, olemmeko menossa väärään suuntaan, kun niin voimakkaasti painotamme omaisten vastuuta vanhustensa hoidossa.

En ole ottanut tavakseni keskustella kollegoiden kanssa lehtipalstan välityksellä. Mieluummin ihan oikeasti siellä, missä meidän näitä keskusteluja tulee käydä eli eduskunnassa. Huomasin vaan ajattelevani, että toinen meistä puhuu aidasta ja toinen aidanseipäistä.

Lenitä neuvoo minua perehtymään paremmin vanhustenhuollon laatusuosituksiin ja vasta sitten muodostamaan niistä kantani!!! Voi hyvänen aika. Itselleni on päivän selvää se, että suositukset ja kirjoitetut tekstit ovat ihan eri asia kuin todellisuus. Ikävä kyllä.

Olisi hyvä näiden kokoomusnaistenkin joskus laskeutua todellisuuteen ja ottaa vastaan se arki, missä maassamme eletään niin lapsiperheissä kuin mielenterveys- kuin päihdepotilaiden kuin vanhustenhuollonkin osalla. Selvityksiä, suosituksia ja työryhmiä kyllä tehdään ja käynnistellään, mutta ihmiset elävät ihan toisin.

Ei kommentteja: