keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008

Lunta tulvillaan!

Tuntuu olevan taas maa sekaisin. Tällä kertaa sääolosuhteiden vuoksi. Lunta on pyryttänyt joka puolella, niin täällä Helsingissäkin. Ihmettelen vaan sitä, kuinka joka kerta julkinen liikenne menee jumiin ja autot likastelevat mihin sattuu. Onhan lunta ollut Suomessa aina, liikennettäkin jo pitkään...

Sekaisin on myös oma kalenterini; ylimääräisten vapaiden jälkeen tuntuu hankalalta ymmärtää sitä, mikä päivä on menossa. Ja varsinkin kun poikkeuksellisesti tulin Helsinkiin jo maanantai-iltana. Oma osuutensa tähän ymmärtämättömyyteen voi toki olla sitkeällä taudilla, joka on riesani edelleen.

Eilinen päivä menikin sujuvasti salissa istuen. Käsittelyssä oli valtioneuvoston selonteko valtiontalouden kehyksistä vuosille 2009-2012. Istunto alkoi klo 11 ja päättyi klo 22. Oma puheenvuoroni on vasta tänään, joten eilen vuorottelin istumalla salissa ja työhuoneessa töitä tehden.

Viime viikon istuntotauko ja vierailut maakunnassa poikikin monta uutta selvitettävää asiaa. Jaossa ollut Vuosikertomukseni teki myös tehtävänsä; sain kymmeniä kannustavia yhteydenottoja eri puolilta seutua ja muutamia ihan konkreettisia työtehtäviäkin.

Tänä aamuna oli mukava olla ympäristövaliokunnan kokouksessa; yhtenä kuultavana asiantuntijana oli mikkeliläistaustainen nuori Lauri Myllyvirta ja hänen ammattimaiseen esitykseensä antoi kotoisan vivahteen muutamat tutut sanamuodot. Mieltä lämmitti myös se, että ns. tavallisesta mikkeliläisestä lukiosta vuosi vuoden jälkeen lähtee maailmalle fiksuja ja esiintymiskykyisiä kansalaisia!

Ei kommentteja: