keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008

Esu Rytkönen

Viime viikolla lueskelin jostain lehdestä, että Urpolan koulun ekaluokkalainen Esu Rytkönen on tehnyt nettiin vetoomuksen tekojään pikaisesta rakentamisesta Mikkelin Hänskiin. Ihailtavaa kansalaisaktiivisuutta!

Hänskin tekojäästä on väännetty kättä vuosia ja päätöskin sen rakentamiseksi on ainakin pariin kertaan jo tehty. Asiaan kuuluvat valitukset ovat sen toteuttamista kuitenkin hidastaneet ja jääpalloväki on käärmeissään.

Tänä talvena ei Hänskin jäälle ole montaa kertaa ollut asiaa. Itse ihmettelin sitä, että pitkinä pääsiäisen pyhinä, jolloin oli pakkasta ja aurinkoa, niin kenttää ei jäädytetty. Jokin järkevä syy siihenkin varmasti on. Kaupungin keskellä oleva luistelukenttä on sellaista panostusta, jota lapset ja nuoret (aikuiset myös) arvostavat.

Olen kateellisena katsellut Helsingin rautatientorin mukavaa meininkiä iltaisin, kun kaikenikäiset ihmiset nauttivat ulkoliikunnan riemusta aivan keskustan ytimessä. Tulisiko Mikkelin torillekin tehdä vastaavanlainen luistelualue harrastelijoille...??? Jääpalloseurat saisivat kaiken niukan jääajan harjoitteluilleen Hänskissä ja me muut vapauden luistella milloin siltä tuntuu.

Esu Rytkösen tekemä aloite on pitkäastäaikaa ensimmäinen myönteinen kannanotto Hänskin tekojään rakentamisen puolesta. Jääpallon harrastajat ja varsinkin heidän agressiiviset kannattajansa ovat saaneet monen kaupunkilaisen kääntymään koko hanketta vastaan. Älkää ottako Esu Rytköstä opetuslapseksenne, vaan antakaa hänelle mahdollisuus tehdä seuratoiminnallenne hyvää, please.

Ei kommentteja: