torstaina, maaliskuuta 27, 2008

NRF

Eilen jatkui eduskunnassa keskustelu NRF-joukoista. Aiheena oli siis Suomen mukaan lähteminen Naton nopean toiminnan joukkojen täydentävään toimintaan. Totuttuun tapaan keskustelu poukkoili laajasti aina Talvisodan ja Kylmän sodan vaiheitten kautta tulevaisuuden sinkkiarkkuihin.

Asiallisesti ottaen, sosialidemokraatit suhtautuvat varovaisen myönteisesti Suomen osallistumiseen NRF-joukkoihin. Tietyt reunaehdot kuitenkin on oltava ja tällä päätöksellä ei vielä tehdä mitenkään ratkaisua liittymisestä Natoon. Itse pidän tätä päätöstä kompromissina ja näen asian hyvin maltillisena tapana olla mukana kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä. Toivottavasti en joudu muuttamaan mieltäni...

Keskustelu kesti neljä tuntia ja flunssasta huolimatta, sitä oli herkullista seurata. Vanhat vasemmistoänkyrät Laakso ja Tennilä panivat parastaan ja heidän tulenpalavat kommenttinsa olivat kuin toisintoa menneiltä vuosikymmeniltä.

Tänään on taas monta kokousta ja tilaisuutta. Yritän ehtiä mahdollisimman moneen. Kohta alkaa ympäristövaliokunta, iltapäivällä eduskuntaryhmä ja sitten kyselytunti ja sen jälkeen istunto. Näiden välissä on kanavaryhmää, luonnonvarainneuvostoa, Jacob Södermanin synttärikahvit jne.

Ei kommentteja: