keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Trentoon

Tänään olemme siis iltapäivällä lähdössä Mikkelin Ammattikorkeakouluyhtymän hallituksen kanssa tutustumaan Italian koulujärjestelmiin. Määränpäämme on Pohjois-Italiassa, Trenton provinssissa. Italiassa on erilainen systeemi kuin meillä; alueilla voi olla autonomista lainsäädäntöä, jotka koskevat myös koulutusta.

Vierailemme yhdessä tietellisessä lukiossa, joka on alueelle tärkeä. Oppilaat ovat 14-19 vuotiaita ja opetus painottuu matematiikan, fysiikan ja kemian aineisiin. Tieteellisen lukion jälkeen voi jatkaa opiskeluja tieteellisellä yliopistossa. Vastaavanlaisia painotuksia on myös kielten ja klassisten aineiden osalta.

Mielenkiintoista on varmasti kuulla myös Agency Trentino Sviluppon kuulumisia. Kyseessä on alueen Kehityskeskus, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää Trenton provinssin infrastruktuuria, taloudellista kilpailukykyä ja yritystoimintaa. Meiltähän löytyy vastaavanlaisia lähes joka pitäjästä.

Muutaman päivän matkaohjelma on siis mielenkiintoinen ja sopivan tiukka. Italialaisen ruuan ja kulttuurin ystävänä odotan tietenkin näkeväni myös kauniita rakennuksia ja viihtyisiä katukahviloita ja ravintoloita!

Ei kommentteja: