maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Varhainen viikonaloitus

Eilen illalla nukkumaan mennessä Onni muisti, että kouluun piti viedä pajunkissoja! Tänä aamuna ei siis auttanut kuin anivarhain lähteä niitä jostain etsimään. Onneksi löysimme sellaisia, joissa oli tuntomerkit näkyvissä, joten pystyin lasta neuvomaan oikeiden oksien valinnassa. Muutoin olisimme voineet poimia vaikka koivunoksia:)

Aina tällaisina hetkinä tulee mieleen, että olisiko kunnon äiti muistanut huolehtia asiasta ihan joutavana sunnuntaipäivänä valoisan aikaan... Oma kasvattajakykyni sai kyllä jälleen pelastuksen, kun Onni sanoi aamulla: "Otetaan samalla oksia vähän enempi jos joku luokkalaisista on unohtanut, niin voin sitten antaa näistä sille". Taitaa pojassa olla aineksia jatkaa sukunsa sosialidemokraattista aatetta!

Muutoin tämä päivä on tavallinen maanantai. Tapaamisia pitkin päivää ja iltapäivällä kokoontuu valtuustoryhmämme. Illalla ovat vielä ylimääräinen kaupunginhallitus ja valtuuston kokous. Huomenna lähden aamujunalla Helsinkiin, jossa päivälle on siunaantunut kaikenlaista mielenkiintoista.

Perinteiset Maalismarkkinat ovat tällä viikolla Mikkelin torilla. Sääennustekin näyttää markkinapäiville keskiviikko ja torstai ihan perinteisiä kelejä; vettä, räntää ja sohjoa. Tänä vuonna joudun poikkeuksellisesti jättämään markkinat väliin. Mikkelin Ammattikorkeakoulun yhtymän hallitus (noin 10 henkeä) lähtee muutaman päivän tutustumismatkalle Pohjois-Italiaan.

Joudun näin ollen olemaan pois muutamista täysistunnoista, mutta harkitsin asian siten, että tämä ainutlaatuinen mahdollisuus käydä tutustumassa Italian koulujärjestelmiin voi olla joskus hyödyksi paitsi ammattikorkeakoulun kehittämisessä niin myös kansanedustajan tehtävissä. Kysyin matkalle "luvan" eduskuntaryhmämme puheenjohtajalta Tarja Filatovilta ja hän suhtautui asiaan myönteisesti.

Ei kommentteja: