sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Hiihtoloma

Tuleva viikko on meidän alueen kouluissa hiihtolomaviikko. Lauantaina oli sekä Urskissa että Hänskissä järjestetty lasten ulkoilutapahtumat. Ihana auringonpaiste ja mukava fiilis tekivät tilaisuuksista upeat.

Tämän päivän lumisade ja pieni pakkanen kaiketi lupaavat lapsille hyviä ulkoilukelejä. Oma viikkoni on normaaliin tapaan töitä, joten Onni saa viettää mukavan hiihtolomaviikon isänsä kanssa. Eilinen päivä meillä menikin varustautessa viikon poissaoloon kotoa eli nyt on kassi lastattu puhtailla vaatteilla ja kaikilla tarvittavilla tavaroilla. Toivottavasti kassi on samansisältöinen viikon päästä sunnuntaina, kun poika kotiutuu.

Sympatiat ovat aikaisemminkin olleet sitkeiden yksinhuoltajaäitien puolella. Nyt ollessani itse vastaavassa tilanteessa, ovat tietyt arjen sujuvuuden kannalta välttämättömät asiat tulleet todeksi. Tavarat ovat aina väärässä paikassa ja vaatteet odottavat pesuaan. Tärkeintä on kuitenkin pitää huolta siitä, että aikuisen harmistumiset tilanteisiin eivät heijastu lapsiin. Välillä se on helpompaa, toisinaan vaikeampaa.

Olen kuitenkin monessakin mielessä paremmassa asemassa kuin monet yksinhuoltajaäidit. Onnin isä on isänä hyvä ja tiedän, että kun lapsi on hänen kanssaan, on hän turvassa. Monet naiset saavat selitellä lapsille isiensä "kiireitä" ja varsinkin uusien kumppaneiden ainaista mukanaoloa lapsen ja isän yhteisissä hetkissä joudutaan äitien toimesta selittelemään. Itse en tähänkään selittelyyn aio lähteä mukaan.

Tämä viikonloppu on ollut töiden suhteen varsin rauhallinen. Olen lueskellut papereita ja tänään on tiedossa ainoastaan yksi kokous. Työväenyhdistyksen johtokunta kokoontuu illalla. Huomenna pyörin Mikkelissä ja lähden kenties jo illalla kohti Helsinkiä.

Ei kommentteja: