keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Ylen hankalaa

Näinä päivinä ei voi välttyä puhumasta televisiosta ja yleisradiosta. Joka paikassa muistutetaan siitä, että televisio pimenee lauantaina ja nyt on siis viime hetket hankkia digiboksit joka huusholliin. Kyllä on ylen hankalaa hommaa.

Olen tietenkin jättänyt asian viime tippaan ja nyt olen yrittänyt vähän päästä jyvälle siitä, minkälainen systeemi olisi pieneen Helsingin kämppääni järkevintä. Itsellisen naisen viimeinen ponnistus oli se, kuinka IHAN ITSE sain apparaatin hankittua ja vielä viritettyäkin. Jess, mikä olo!

Vanhat ja yksinäiset ihmiset ovat helisemässä tämänkin uudistuksen kanssa. Monelle vanhukselle televisio on ainut kontakti ulkomaailmaan ja liian monelle myös ainut ystävä. Nyt nämä usein vähävaraiset vanhukset joutuvat investoimaan joko useiden satojen arvoiseen uuteen televisioon tai kymmenien eurojen arvoiseen boksiin ja vielä touhuamaan sen virityksenkin kanssa. Ei käy kateeksi.

Eilisiltana oli televisiossa ajankohtaisohjelmassa keskustelunaiheena Yleisradio ja sen rahoituksen järjestäminen tulevaisuudessa. Monenlaista "asiantuntijaa" oli paikalle saapunut ja keskustelu oli varsin värikästä.

Paikalla oli myös viestintäministeri Suvi Lindén, jonka (sinänsä fiksuista) puheista en ymmärtänyt mitään. Loppujen lopuksi en kuunnellut enää hänen mielipiteitään asioista, vaan kaikki huomioni keskittyi ihmettelemään sitä, miten monimutkaisesti ja hankalasti hän pystyi puhumaan. Luoja varjelkoon minua siltä, että itsestäni tulee joskus tuollainen saivartelija ja väistelijä.

Yhden selkeän ja ymmärrettävän lauseen kuulin: "... lupamaksutarkastajat joutavat romukoppaan". Voi ukkoparat, mikä kohtalo teillekin tämän hallituksen toimesta onkaan kaavailtu!

Tänään jatkamme tiedonsaantia vierailulla Yleisradion toimitiloissa Pasilassa. Luvassa siis mielenkiintoinen ja varmasti ajankohtainen tietopaketti. Muutoin harmaa päivä on sujunut tavanomaisesti ja jatkuu kohta alkavalla istunnolla.

Ei kommentteja: