torstaina, helmikuuta 21, 2008

Vapise Vuotos!

Hallituksen sisällä kuohuu Vuotos. Muutamat ministerit ovat halunneet lähteä keskustelemaan vesivoiman lisärakentamisesta Vuotokselle. Asia on toki kytenyt varsinkin lappilaisten mielissä jo vuosikymmeniä ja nyt uuden hallituksen aloitettua Vihreät olivat tiukkoina siinä, että vesivoimaa ei lisää tulla heidän hallituskaudellaan rakentamaan.

Keskustapuolueen innon asialle voi ymmärtää. Onhan Lapin keskustan kannatusluvut jotenkin saatava säilymään Kemijärven mellakoinnin jälkeenkin. Pekkarinen ja Väyrynen ovat kumpikin niin kokeneita kettuja, että en yhtään epäile etteikö asia tänä keväänä jotenkin etene.

Istuntokausi päättyy yleensä juhannukseen, mutta tänä vuonna on ilmoitettu jo kolme istuntopäivää juhannuksen jälkeiselle viikolle. Oma veikkaukseni on, että loppukevään valmistelussa Vuotos-asia on päällimmäisenä ja kesäkuiset lisäpäivät käytetään tämän asian vatvomiseen.

Ympäristövaliokunta oli eilen Teknologiateollisuus ry:n vieraana ja saimme kuulla hyvät alustukset muun muassa Suomen energiavarannosta ja tarpeesta tulevaisuudessa. Itselleni kirkastui se aiemminkin vallalla ollut käsitys, että energiantuotannossa on oltava mahdollismman pitkälle omavaraisia ja nojattava usemapaan energiantuotantotapaan.

Lisäämällä vesivoimaa, tuulivoimaa, ydinvoimaa saamme pienennettyä päästöjä ja pidettyä energian hinnan kohtalaisena. Omassa puolueessani energiakysymykset ovat olleet vähän vähemmällä huomiolla, mutta erilaisia näkökantoja tuotantotapoihin on useita.

Ei kommentteja: