sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Virittäytymistä

Viime viikko työmaalla oli selkeästi virittäytymistä tulevaan. Valiokunnat alkoivat kokoontua vasta loppuviikosta ja ryhmissä käytiin keskustelua tulevasta keväästä. Istunnot loppuivat säädylliseen aikaan ja itse tein myös kalenterin päivitystä seuraavien viikkojen osalta.

Torstai-iltana oli mahdollisuus piipahtaa Työväentalolla. Viereisissä saleissa pidettiin (osin yhtäaikaa) puolueen ympäristöilta ja puheenjohtajakandidaatti Tuomiojan tilaisuus. Eräänlaista virittäytymistä tulevaan siis tämäkin.Molemmat olivat avoimia yleisötilaisuuksia, joihin oli lehtimainoksilla kutsuttu ihmisiä paikalle. Salit olivat täynnä väkeä.

Helsingissä näköjään riittää ihmisiä tavallisena arki-iltana kiinnostumaan yhteiskunnan asioista. Ihmeellistä ja ihailtavaa näin mikkeliläisestä näkökulmasta. Näitä vastaavanlaisia tilaisuuksia tulisikin vaan sitkeästi järjestää muuallakin Suomessa. Ihmiset ovat kiiinnostuneita ja haluavat päästä vaikuttamaan, heitä pitää vaan pysähtyä kuuntelemaan.

Eräs kiinnostumisen muoto on nyt meidän puolueen taholta viritetty kansalaisadressi internetissä. Adressin tarkoituksena on saada puoluevaltuusto ottamaan kantaa neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puolesta. Toivon, että tämä jäsenten taholta ilmaistu mielipide otetaan todesta, eikä sitä vähätellä tai yritetä vaientaa.

Ei kommentteja: