tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Hulabalaoo

Eilinen Mikkelin kapunginvaltuuston kokous oli (taas) aikamoista hulabaloota. Tämä oli nyt uuden valtuuston kolmas kokous ja meno muuttuu aina vaan hurjemmaksi. Kokous kesti yli kolme tuntia ja äänestyksiä oli useita.

Äänestyksissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta jotain vikaa on siinä, kun toistuvasti samat ihmiset, jotka ovat olleet kaupungintalon toisessa päädyssä ensin edellisellä viikolla tekemässä kaupunginhallituksen esitystä valtuustolle äänestävät hallituksen esitystä vastaan talon toisessa päässä pidettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Tietenkin on niin, että valtuusto päättää. Oman logiikkani mukaan hallituksen jäsenen tulee kuitenkin olla samaa mieltä valtuustossa kuin on ollut hallituksessakin ELLEI jotakin perusteltua muutosta tai selvitystä meneillään olevaan asiaan ole tällä välin tullut. Tällaisia uusia käänteitä aina silloin tällöin tulee ja silloin minusta on perusteltua muuttaa kantaansa.

Uudella valtuustolla tuntuu (puheenvuorojenkin perusteella) nyt vaan olevan vimma siinä, että kaikki edellisillä kausilla aloitetut asiat ja hankkeet halutaan laittaa uudelleen valmisteluun ja että asioita halutaan avata koko valtuustolle sen sijaan, että luotettaisi hallitusryhmän esittämiin tietoihin. Aika varmaankin hoitaa tämän ongelman; uudet valtuutetut vanhenevat pian ja huomaavat, kuinka asioiden valmisteluprosessi etenee ja kuinka asioiden kulkuun parhaiten voidaan vaikuttaa.

Ei kommentteja: