keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Tehokas oppositio!

No niin. Tänä aamuna olemme kuulleet uutisia, joiden mukaan hallitus luopuisi yksimielisesti tekemästään päätöksestä esittää eduskunnalle lakeja eläkeiän nostamiseksi! Oppositiolla on merkitystä. Ilman meidän aktiivista otettamme tämä asia olisi varmuudella edennyt toisia latuja.

Lopputulos on kuitenkin oikea. Ei voi olla niin, että yksitahoisella päätöksellä tultaisiin tällaisen esityksen kanssa eduskuntaan. Asia vaatii keskusteluja, kompromisseja ja sopimista. Näihin uutisten mukaan nyt on kaikilla valmiutta.

Kaikissa asioissa on jotain hyvää, niin tässäkin parin viikon aikaisessa metelöinnissä. Kenellekään ei voi enää olla epäselvää oikeistohallituksen arvomaailma eikä se, että hallituksen omia tehottomia ratkaisuja yritetään maksattaa suomalaisella, pienituloisella ihmisellä. Sen sijaan varakkaat, omaisuutta omistavat ja maatalousväki ovat hallituksen erityisessä suojeluksessa, mikä näkyy verohelpotuksina ja erilaisina etuoikeuksina.

Hyvää on myös se, että eri tahot myöntävät sen, että suomalaisessa työyhteisössä on kehitettävää. Ihmisten työssäjaksamiseen on kiinnitettävä huomiota sillä ei voi olla oikein, että samalla vaaditaan lisää tehoa ja jaksamista yhä pidempään, kun samalla huomataan ihmisten väsyminen ja loppuunpalaminen. Toivottavasti asia pysyy pinnalla ja se otetaan vakavasti, vaikka tämä kohu hiljenisikin.

Ei kommentteja: