sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Porinaporukat

Aurinkoinen lauantaipäivä kului Mikkelin kaupunginvaltuuston seminaarissa. Seminaari on jatkoa edellisille ja aiheena oli kaupungin strategian luominen pitkälle tulevaisuuteen. Suuren joukon valtuutettuja ja virkamiehiä työstäminen toimivaksi ja tuottavaksi porukaksi vaatii osaamista.

Tällaista osaamista pitkäaikaisilla konsulteilla on. Tiiviillä aikataululla porinaporukoissa saimme muokattua alustavia strategiapapereita jatkotyöstämistä varten. Itselleni tämä on kolmas valtuustokausi ja jotenkin tuntui siltä, että samoissa askareissa olen ollut pari kertaa ennenkin.

Kaupunginvaltuustomme uusiutui poikkeuksellisen paljon ja siksi näiden ryhmätyötyyppisten porinapajojen pystyttäminen on tärkeää. Pienissä ryhmissä jokainen pääsee sanomaan mielipiteensä ja yhdessä muiden kanssa niitä on hyvä jalostaa. Ryhmät oli rakennettu hyvin; jokaisessa oli yksi kaupunginhallituksen jäsen, yksi virkamies, vähintään yksi entinen ja muutama uusi valtuutettu.

Konsulttien käyttöä kaupungissa on aina arvosteltu turhana rahanmenona. Itse näen kuitenkin niin, että ulkopuoliset ammattilaiset saavat paremmin porukat ymmärtämään, miten strategian valmisteluprosessi etenee ja kuinka sitä tullaan jatkossa viemään käytäntöön. Terveellistä toki voisi olla, että antaisimme välillä joillekin toisille konsulteille mahdollisuuden näyttää kyntensä meidän kanssa. Uusiutuminen voisi olla hyvästä tästäkin näkökulmasta.

Ei kommentteja: