tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

"Silta yli laman"

Sunnuntaina sain mahdollisuuden olla mukana sekä Punkasalmen että Puumalan työväenyhdistyksen kevätkokouksissa. Aurinkoisesta kevätsäästä huolimatta, aktiivit olivat malttaneet tulla koolle.

Yhteisenä huolena näillä paikkakunnilla on ilman muuta kuntatalous. Molemmat kunnat ovat väestöltään väheneviä ja ikääntyviä, niinkuin itseasiassa lähes kaikki Etelä-Savon kunnat. Kuntapäättäjille talouden huononeminen aiheuttaa kohtuuttomia hankaluuksia siinä, kuinka ihmisten kannalta välttämättömät palvelut pystytään turvaamaan.

SDP julkisti perjantaina oman ohjelmansa ("Silta yli laman") siitä, kuinka valtion tulisi ottaa nyt vihdoin aktiivisempi ote kuntien pelastamiseksi. Keinoja on useita, nyt vaadittaisiin ainoastaan viisautta näitä päätöksiä tehdä. Olen saanut olla mukana ohjelman tehneen eduskuntaryhmämme kuntatalousporukassa ja esityksemme pitää sisällään paljon perusteelisesti mietittyjä uusiakin avauksia. Hallituksen tulisi ottaa vinkeistä vaarin ja unohtaa se asenne, että opposition neuvoja ei tarvita.

Ei kommentteja: