perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Lapin lumoissa

Nyt on siis pikavisiitti tunturilappiin tehty. Upea keväinen Lappi teki vaikutuksen, vaikkakin ohjelmamme oli niin tiukka, että emme juuri ulos ehtineet neniämme laittaa.

Kävimme tutustumassa Pallas-hotelliin. Tapasimme paikallisia luontoaktivisteja, jotka ovat olleet mukana organisoimassa Pallas-hankkeen vastaista adressia. Heidän kantansa ovat toki tulleet varsin selviksi jo aikaisemmin, mutta oli hyvä kuulla asioista ihan livenäkin.

Tapasimme myös Muonion kunnan edustajia. Kunnan isät (kaikki siis miehiä) olivat innoissaan siitä, kuinka hyviä kehitysnäkymiä Muonion kunnalla voikaan olla. Töitä ja yhteistyötä eri tahojen kanssa ollaan tehty ahkerasti ja tulokset on nähtävissä.

Pallas-hotellilla pääsimme jututtamaan myös hotelliyrittäjää. Hänenkin näkökulmansa tuli nyt täysin selväksi. Maittava lohikeitto kauniissa miljöössä oli hyvä kokemus.

Lentokoneessa lukaisin Muonion sosialidemokraattien historiikin. Mielenkiintoisia vaiheita on matkalle mahtunut ja paikalliset toimijat ovat olleet tekemässä työväenliikkeen historiaa. Historiikki kaipaa nyt päivitystä; viimeisimmät vuosikymmenet ovat myös kirjaamisen arvoisia.

Ei kommentteja: