tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

Maakuntavaltuusto

Eilen kokoontuivat Etelä-Savon kuntien lähettiläät Mikkeliin tekemään valintaa seuraavaksi maakuntavaltuustoksi. Kunnat ja puolueet ovat saaneet monimutkaiset paikkajaot selvitettyä ja uusi maakuntavaltuusto aloittaa kautensa ensimmäisellä kokouksella toukokuussa.

Mikaelissa oli mukava nähdä tuttuja eri puolilta maakuntaa. Erittäin mieluisaa oli tietysti nähdä uusia aktiivisia demarinaisia aloittelemassa maakunnallista vaikuttamista. Äkkiseltään tuntuu siltä, kuin meillä olisi nyt maakuntavaltuustoryhmässä käynyt sekä sukupolven että sukupuolen vaihdos. Enkä tietenkään ole asiasta yhtään harmissani, varsinkin kun kokemusta ja viisautta on konkareilla kuitenkin sopivasti mukana.

Mukava oli nähdä myös "kepulaisia ukkoja". Näillä sanoilla yleensä aina tervehdin naapurikuntien keskustalaisia miehiä, eivätkä he ole sanoista näyttäneet pahastuvan. Nämä kepulaiset ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi ja heidän kanssaan on aina mielenkiintoista joskin haastavaa jutella ihan asiastakin.

Viime viikolla tosin, moni kepulainen närkästyi avoimen poliittisesta mielipidekirjoituksestani Länsi-Savossa (terkut Ramille!). Politiikkaan kuitenkin kuuluu tietty määrä retoriikkaa, eikä asioiden politisoimisessakaan ole mitään pahaa. Näiden meidän maalaiskuntien ihmisten kanssa olen ollut monista paras-hankkeeseen liittyvistä asioista samaa mieltä, poiketen hieman ehkä siitä yleisestä ajattelutavasta, jota Mikkelissä ollaan pitkään viljelty.

Ei kommentteja: