tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Uusi reksi

Eilen aamulla kokoontui Mikkelin Ammattikorkeakoulun osakeyhtiön uusi hallitus. Olin kokouksessa mukana ensimmäistä kertaa ja heti jouduimme tosipaikan eteen. AMK:n rehtori Karppanen oli vaihtanut maisemaa viime vuoden puolella ja uusi hakumenettely on käynnistetty. Nyt olemme siinä vaiheessa, että ratkaisuja tulisi alkaa tehdä.

Hallituksen kokoonpano vaikutti eilisen perustella hyvältä. Sopivasti uutta ja vanhaa. Maakunta hyvin edustettuna. Ihmiset motivoituneen oloisia. Olemme kaikki uuden edessä, nyt kun oy -muotoinen AMK on alkutaipaleella.

Rehtorin valinta saa huipentumansa vasta myöhemmin. Päätös tulee olemaan harkittu, valmisteltu ja varmastikin yksimielinen. Uuden toimitusjohtajan/rehtorin johdolla olemme valmiita jatkamaan niissä mylleryksissä, joissa ammattikorkeakoulutkin nyt ovat olleet.

Uusi Ammattikorkeakoululaki tullee eduskuntaan ihan lähiaikoina ja siinä on monenlaista kohtaa, jotka kaipaavat vielä viilausta. Toivoa sopii, että ko. laki ei jäisi ihan kokonaan yliopistolain varjoon. Tarvitsemme molempia koulumuotoja, parhaimillaan ne täydentävät niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin mahdollisuuksia harjoittaa tiedettä ja tutkimusta.

Ei kommentteja: