tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Torilla parkissa

Lauantaina Mikkelin Työväenyhdistyksen porukka piti jälleen kerran torikahvitilaisuuttaan Mikkelin torilla. Huolimatta kostean purevasta ilmasta, porukkaa kävi kahvittelemassa noin 500 kupin verran. Olimme parkissa torilla 9-13 välisen ajan ja varpaat tietenkin jäätyivät.

Saimme käytyä pienemmissä ja isommissa porukoissa hyviä keskusteluja. Ihmisiä puhututtivat luonnollisestikin talouteen ja eläkkeisiin liittyvät asiat. Paikallisista asioista eniten totuttuun tapaan kannettiin huolta sosiaali-ja terveydenhuollon palveluista.

Positiivisena asiana sain kuulla, kuinka erään kuntalaisen eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemä kantelu Mikkelin keskussairaalan liian pitkästä jonotusajasta ensiavussa oli tuottanut tulosta. Asia sinänsä ei tietenkään ole positiivinen, mutta osoitus siitä, että järjestelmämme kaikkine monimutkaisine valitusväylineen myös toimii.

Mukavaa oli myös kuulla se, kuinka eräs rouva, joka on useasti kritisoinut mahdollisen toriparkin rakentamista, kertoi "älynneensä" sen, miksi parkkia ollaan rakentamassa. Hän selitti aivan oikein havaintonsa siitä, että torin ympärillä olevat yritykset tarvitsevat asiakkailleen parkkipaikkoja nyt, kun lisärakentaminen on vienyt nykyiset parkkipaikat pois. Rouva oli aivan rauhallinen havaintonsa kanssa ja totesi nyt ymmärtävänsä asian!

Ei kommentteja: