tiistaina, lokakuuta 20, 2009

Hankalaa

Mikkelissä on vallalla lähes sotatila. Kolmenkymmenen vuoden ajan on kaupunkiin yritetty rakentaa ns. Hänskin tekojääkenttää. Hänski sijaitsee keskellä kaupunkia ja on toiminut jääurheilijoitten ja sunnuntailuistelijoitten kenttänä aina silloin, kun jäädytys on onnistunut.

Oman valtuustourani (9 v.) aikana tekojään rakentaminen entisen tilalle on ollut esillä budjettiasiana kait joka syksy. Muistan, että joskus apulaiskaupunginjohtaja toi hallitukselle esityksen, jolla tekojääkenttä olisi rakennettu Kalevankankaan urheilualueelle. Paikallinen jääpalloseura vastusti tätä suunnitelmaa. Itse sen sijaan monien muiden tavoin tuin ajatusta. Hävisimme ja suunnittelu Hänskin rakentamiseksi jatkui.

Viime kaudella rakentamispäätös vihdoin tehtiin. Rakennustyöt ovat olleet käynnissä lähes yötäpäivää tänä syksynä, kunnes nyt yht'äkkiä pysähtyivät. Lähikatujen asukkaat ovat määrätietoisesti vastustaneet monitoimikentän rakentamista ja ovat nyt valituksellaan saaneet hankkeen pysähtymään.

Heillä on valittamiseensa täysi oikeus, vaikkakin oman ymmärrykseni mukaan itse päätökselle he eivät voi mitään. Asia on kaikkien kannalta todella harmittava eikä nyt keskeneräinen kenttä ole ilo kenenkään silmälle, ei myöskään kaupungin muille veronmaksajille. Vuosikausia jatkunut hanke kaikkine vaiheineen on osoitus siitä, että ainoastaan kunnollinen ja huolellinen valmistelu ja perusteltu päätöksenteko voivat tuoda hyvän lopputuloksen.

Olen jälkiviisas ja totean, että mikäli monitoimikenttä olisi päätetty tehdä Kalevankankaalle, siellä olisi pelattu jo monet SM-tason jääpallopelit. Nyt ovat viisaat neuvot tarpeen siinä, kuinka tästä umpikujasta päästäisiin yli ilman enempiä vahinkoja. Itse olen neuvoton.

Ei kommentteja: