maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Kolmatta sektoria

Viime viikon torstaina sain vastaanottaa eduskuntaan mieluisan vierasjoukon Mikkelistä. Setlementti ry:n järjestämälle retkelle oli päässyt lähtemään noin 25 ihmistä. Kuvaavaa tämän päivän kolmannen sektorin toimijoille on se, että matkan kustannukset saatiin katettua lahjoitusvaroin. Tavanomainen päivittäinen toiminta pystytään juuri ja juuri kattamaan RAY:n ja kaupungin myöntämien avustusten turvin.

Komannen sektorin työ on vaan näinä vuosina entistä tärkeämpää. Kuntien supistaessa toimintojaan ja ihmisten tulotason työttömyyden kasvun myötä pienentyessä, on tärkeää saada ylläpidettyä niin mielenterveys, ikäihmisten, työttömien järjestöjen kuin urheiluseurojenkin toimintaa. Viritteillä oleva uudistus (de minimis) uhkaa näitä yhdistyksiä.

Viime viikolla eduskunnassa vierailivat myös porukka eri järjestöjä, joiden pääasiallisena viestinä oli huoli nimenomaan RAY:n rahoituksen pienenemisestä. Niin sydänliitto, irti huumeista kuin aivohalvausliittokin olivat paikalla edustettuina ja heidän huolensa näistä ihmisistä on aivan aiheellinen. Säästäminen väärässä paikassa on paitsi inhimillisesti katsottuna väärin, niin myös taloudellisesti lyhytnäköistä.

Ei kommentteja: