perjantaina, lokakuuta 16, 2009

Kyselytunti

Eilinen kyselytunti oli vaihteeksi napakka. Ensimmäistä kertaa kuulin puhemiehen antavan meille myönteistä palautetta. Kysymykset olivat pääasiassa lyhyitä ja vastauksetkin pysyivät lähes kaikki sallitussa minuutissa.

Meidän ryhmän ensimmäinen kysymys koski opettajien lomautusta ja sitä kautta kuntataloutta. Sain napattua jatkokysymyksen ja siinä kysyin ministeri Virkkuselta ministeriön linjausta koulujen peruskorjaushankkeiden rahoittamista rakennusaikaisena eikä jälkirahoitteisena, niinkuin nyt tehdään.

Vastaus ei vastannut kysymykseen, mutta kyselytunnin jälkeen, sain ministerin pysähtymään ja hän auliisti kertoi lisää näkemyksiään. Mielestäni logiikka ei ole ihan kestävä. Kunnat joutuvat velkaantumaan ja nostamaan veroprosenttejaan jonkun yhden peruskorjaushankkeen vuoksi, kun toisaalta kuntia kannustetaan laman aikana aikaistamaan hankkeitaan. Rahoituksen myöntäminen rakennusaikaisena helpottaisi ja nopeuttaisi korjauksia. Näin myös sivistysvaliokunta lausunnossaan ensi vuoden talousarvioksi painotti.

Ei kommentteja: