tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Luottamusta

Olen saanut viime viikon torstain jälkeen selitellä usealle eri taholle sitä, miksi demarit äänestivät vaalirahatiedonannossa tyhjää. Porvarit ovat asian ympärillä riekkuneet kuin viimeistä päivää ja suotakoon se heille. Ääni kellossa muuttunee vielä.

Tosiasiassa meidän äänestyskäyttäytymisemme oli aivan looginen. Oma esityksemme luottamuksesta oli ensin ja silloin äänestimme ei. Toisena pontena oli kristillisdemokraattien ponsi, johon he olivat luikauttauneet sellaisia asioita, joita me ryhmänä emme voineet hyväksyä. Olimme pakotettuja äänestämään tyhjää.

Tämän saman äänestysjärjestyksen junailun oli laittanut merkille myös Hesarin Unto Hämäläinen viikonlopun kirjoituksessaan. Näinhän se meni ja mikäli järjestys olisi ollut toinen, olisimme äänestäneetkin toisin viimeisessä äänestyksessä. Pelaamista siis, mutta tällaistahan tämä on:)

Itse asia ei siitä pahene tai parane, äänestimmepä miten tahansa. Luottamus pääministeriin on mennyt ja ihmetyttää tietenkin se, kuinka muut ryhmät voivat edelleen pitää hallitusta ja pääministeriä tilanteen tasalla olevana. Vanhasen touhuilujen ja selittelyjen ja ylimielisen käytöksen jälkeen alkaa Ilkka Kanerva todellakin vaikuttaa pyhimykseltä.

Ei kommentteja: